Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În problema transnistreană va fi format un nou grup de lucru

21 feb. 2017,, 15:40   Politică
2765 1

Președintele, premierul și spicherul au convenit să formeze un grup de lucru comun pentru soluționarea diferendului transnistrean, comunică NOI.md.

În componența grupului de lucru vor intra experți și funcționari delegați de Președinție, Parlament și Guvern. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi, în cadrul întrevederii dintre Dodon, Candu și Filip.

Experții vor înainta propuneri în vederea impulsionării procesului de negocieri în formatul „5+2”. Toți cei trei demnitari au căzut de acord că soluția identificată trebuie să ducă la reîntregirea țării, cu asigurarea integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Menționăm că astăzi a avut loc o primă rundă de discuții între șeful statului, președintele Parlamentului și prim-ministru. Oficialii au discutat despre oportunitatea desfășurării alegerilor anticipate, inițierea unui referendum pentru modificarea Constituției, deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău și despre Legea privind convertirea în datorie de stat a banilor furați. Pe niciuna dintre problemele menționate nu s-a ajuns la un consens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?