Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ministerul Transporturilor: Activați în cadrul legal, altfel…

21 feb. 2017,, 16:00   Societate
3799 1

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) îi atenționează pe toți transportatorii de pasageri și mărfuri să respecte legislația, în caz contrar controalele de pe traseele din țară vor continua, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al MTID, mai mulți transportatori încalcă cu bună știință legislația în vigoare. În scopul ridicării nivelului de siguranță a traficului rutier, precum și în vederea diminuării fenomenului transportului ilicit de persoane și mărfuri, MTID, în comun cu Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul General al Poliției, au intensificat acțiunile de control atît în capitală, pe traseele naționale, cît și la punctele de traversare a frontierei de stat, în vederea identificării și sancționării conducătorilor auto care practică această activitate în mod ilicit, totodată, creînd o situație de concurență neloială față de transportatorii legali.

O altă practică destul de periculoasă este antrenarea în activitatea de transport de persoane a unităților de transport reutilate, fapt ce este categoric interzis atît de către cadrul legislativ național, cît și de convențiile internaționale la care a aderat Republica Moldova.

Aceste mijloace de transport reprezintă un pericol sporit pentru pasagerii care se află în interiorul acestora, dar și pentru ceilalți participanți la traficul rutier, motiv pentru care Ministerul își manifestă îngrijorarea pe acest segment.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?