X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A fost stabilită data vizitei președintelui Turciei la Chișinău

20 feb. 2017,, 17:29   Politică
3336 2

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este așteptat pe 5 mai curent la Chișinău, la invitația lui Igor Dodon, comunică NOI.md.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei întrevederi a șefului statului cu viceministrul de externe al Turciei, Ahmet Yildiz, ex-consilier pe probleme de politică externă a președintelui Turciei. Părțile au făcut un schimb de opinii referitoare la posibilitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor de cooperare moldo-turce.

Dodon a salutat caracterul constructiv al relațiilor diplomatice dintre Republica Turcia și Republica Moldova, care în anul curent marchează 25 de ani. Demnitarul a mulțumit părții turce pentru suportul acordat prin intermediul Acordului interguvernamental moldo-turc privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și în domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţii, educaţie, mediu, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistenţă și reabilitare a infrastructurii în UTA Găgăuzia.

Demnitarul a confirmat că va participa la Summitul șefilor de stat și de guvern al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre, care se va desfășura pe 22 mai curent la Istanbul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?