Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PSRM reiterează cerințele sale față de Guvern

20 feb. 2017,, 17:20   Politică
4182 11

În contextul marcării Zilei Mondiale a Justiției Sociale, PSRM cere Guvernului adoptarea unor măsuri pentru a asigura protecţia socială a cetăţenilor, notează NOI.md.

Reprezentanții formațiunii au reiterat apelul adresat anterior guvernării cu privire la anularea legii privind transformarea în datorie publică a banilor furați din sistemul bancar. Totodată, aceștia au cerut majorarea pensiilor de cel puțin două ori pe an.

„Pensia nu este o pomană, ea trebuie să asigure o bătrîneţe decentă. Există mai multe soluții care ar putea contribui la sporirea nivelului de trai al fiecărui cetățean din țara noastră. Şi aceste soluţii sînt bazate exclusiv pe principiile justiţiei sociale, eliminării inegalităţii sociale și integrării sociale a fiecărui cetăţean”, spun reprezentanții PSRM.

Aceștia au mai amintit că prioritatea formațiunii rămîne declanșarea alegerilor anticipate. „În condiţiile actuale, cînd majoritatea parlamentară este controlată de un singur partid, este imposibil să faci schimbări semnificative şi transformări pozitive în ţară. Iată de ce, făcînd uz de toate modalităţile legale, vom insista pe organizarea alegerilor anticipate, în urma cărora va fi constituit un guvern al poporului”, se mai arată în declarația PSRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?