Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

PLDM respinge zvonurile despre plecările din partid

20 feb. 2017,, 15:53   Politică
6031 1

Niciunul dintre cei nouă deputați ai fracțiunii parlamentare a PLDM nu va părăsi formațiunea, așa cum se zvonește.

Anunțul a fost făcut de șeful fracțiunii, Tudor Deliu, astăzi, în cadrul unor dezbateri publice, comunică NOI.md.

„Fracțiunea PLDM in corpore în această sesiune va fi în opoziție, ceea ce se speculează astăzi despre trecerea unora în altă parte – nu este adevărat. Eu vreau să vă asigur că toți cei nouă membri ai fracțiunii PLDM in corpore vor fi de opoziție, care va fi acel clopot care va suna atunci cînd guvernarea va încerca să facă pași greșiți”, a precizat Tudor Deliu.

Liberal-democratul a explicat și care este poziția formațiunii față de eventuala modificare a sistemului electoral, prin trecerea la votul mixt. Deliu a subliniat că PLDM se opune oricăror schimbări în acest sens.

„Motive sînt mai multe. Acest sistem este binevenit într-un stat integru, noi însă astăzi avem problema Transnistriei. Pînă nu se va soluționa această problemă, pînă nu se știe dacă vom putea sau nu deschide circumscripții electorale în diasporă, este o problemă. Cu atît mai mult în situația precară în care se află astăzi Moldova, unde nivelul de sărăcie este atît de mare. Prin urmare, implementarea acestui sistem poate să faciliteze coruperea masivă a alegătorilor”, a argumentat Deliu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?