X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost prelungit termenul de depunere a declaraţiilor pe venit

20 feb. 2017,, 15:00   Economie
4545 0

Termenul de depunere a declaraţiilor cu privire la impozitul pe venit de către persoanele fizice a fost prelungit pînă la 30 aprilie.

Anterior, termenul limită de depunere a declaraţiilor pentru anul precedent era de 25 martie.

Surse din cadrul Serviciului de presă al Serviciului Fiscal de Stat au relatat că veniturile trebuie să fie declarate de persoanele care au lucrat la două sau mai multe locuri de muncă cu un salariu anual de peste 29 640 de lei. De asemenea, declaraţia trebuie să o depună şi cetăţenii care au vîndut sau au dat în chirie bunuri, dacă suma tranzacţiei depăşeşte 10 mii de lei.

Termenul de depunere a declaraţiilor cu privire la impozitul pe venit de către persoanele fizice a fost prelungit conform modificărilor la Codul fiscal, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017. Pentru persoanele juridice termenul nu a fost schimbat şi a rămas 25 martie.

Persoanele fizice pot depune declaraţia la orice oficiu al Serviciului Fiscal pînă la 30 aprilie. După această dată declaraţiile pot fi depuse doar la Serviciul Fiscal după locul de domiciliu sau reşedinţă, cu achitarea obligatorie a unei penalităţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?