X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Dodon a marcat împreună cu veteranii Ziua Apărătorului Patriei

20 feb. 2017,, 14:00   Societate
5827 11

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a marcat duminică, împreună cu veteranii sărbătoarea rusească Ziua Apărătorului Patriei.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook însuși Dodon.

"Vreau să mă adresez tuturor militarilor Forţelor Armate ale Republicii Moldova şi tuturor veteranilor Forţelor Armate care locuiesc în ţara noastră. Dragi soldaţi! Dragi apărători ai Patriei noastre! În ajunul zilei de 23 februarie, care a fost marcată şi de taţii şi bunicii noştri – de toţi care au purtat o uniformă militară, vreau să vă felicit din toată inima şi să vă mulţumesc. În fiecare zi aţi apărat cerul paşnic pe pămîntul nostru, iar mulţi dintre voi şi azi sînt în rîndurile de luptă", a remarcat preşedintele.

El a amintit că "Republica Moldova este un stat neutru şi paşnic".

"Nu avem nevoie de pămînt străin. Nu vrem să participăm în blocuri militare străine. Însă pentru ca noi să ne păstrăm pacea şi neutralitatea, trebuie să avem o armată puternică, care în orice moment să se poată ridica pentru apărarea frontierelor noastre. Trebuie să restabilim prestigiul profesiei de militar, autoritatea de soldat şi de ofiţer al Armatei Naţionale a Moldovei. Astăzi, în ţara noastră această profesie este uitată pe nedrept. Mulţi dintre ofiţeri abia de se descurcă cu banii. Mulţi au fost nevoiţi să demisioneze şi să plece din ţară. Trebuie să ţinem minte un adevăr simplu: ţara care nu va avea grijă de armata sa se va ocupa de una străină", a scris Dodon.

Ziua Apărătorului Patriei nu este o sărbătoare în Moldova, deşi mulţi foşti militari continuă să marcheze această dată. Ziua Armatei Naţionale este marcată la 4 septembrie, dată în care a fost semnat decretul preşedintelui privind crearea Forţelor Armate ale Republicii Moldova.

Festivitatea cu participarea veteranilor Forţelor Armate ale Moldovei şi fostei URSS a fost organizată de Uniunea Ofiţerilor. Surse din cadrul Partidului Socialiştilor au relatat că preşedintele Uniunii Ofiţerilor, fostul ministru al Apărării şi fostul Ambasador al Moldovei în Uniunea Europeană şi NATO Victor Gaiciuc este examinat de şeful statului drept candidat la funcţia de secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Igor Dodon, care a fost învestit în funcţia de preşedinte la sfîrşitul anului trecut, deocamdată nu a semnat secretul de constituire a noii componenţe a CSS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?