X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un funcționar din Găgăuzia și-a anunțat demisia într-o înregistrare (VIDEO)

20 feb. 2017,, 13:40   Politică
4055 2

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Alexandr Tarnavschi, și-a anunțat demisia.


El a făcut acest lucru printr-o modalitate neobișnuită, postînd o înregistrare video pe portalul oficial al Legislativului Găgăuziei. Drept motiv al demisiei el a anunțat necunoașterea limbii găgăuze, relatează NOI.md.

Tarnavschi a depus cererea de demisie din postul de președinte al APG la o lună după învestire. În mesajul adresat deputaților el și-a exprimat dorința de a nu a încălca prevederile legii care prevede cunoașterea limbii găgăuze. „Plec din acest post din propria dorință, deoarece nu cunosc limba găgăuză. Consider că Adunarea Populară a Găgăuziei trebuie să activeze în corespundere cu legislația. Ar fi incorect să-mi încep activitatea cu încălcarea principalelor postulate. Nicio intenție bună pe care am dorit să o realizez în postul meu nu trebuie să prevaleze deasupra legii”, a menționat spicherul APG.

El le-a adresat mulțumiri deputaților care au susținut candidatura lui în cadrul alegerilor din 20 ianuarie. „Mi-am dorit să fac multe lucruri utile pentru autonomie. Dar sînt convins că Legislativul Găgăuziei trebuie să fie condus de o persoană care cunoaște limba găgăuză, care este un patriot, dispus să lupte pentru drepturile și împuternicirile autonomiei. Voi rămîne în echipa adepților mei și voi susține decizia pe care ei o vor adapta în legătură cu candidatura noului președinte al Adunării Populare”, a conchis Tarnavschi.

Precizăm că Alexandr Tarnavschi a fost ales în funcția de președinte al APG pe 20 ianuarie. El a obținut susținerea a 28 dintre cei 33 de deputați găgăuzi. Pînă atunci el a exercitat timp de patru ani funcția de vicepreședinte al APG. Tarnavski, de asemenea, este cunoscut ca o persoană apropiată deputatului din partea Partidului Democrat, fostul primar al orașului Comrat Nicolai Dudoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?