X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

O sculptură instalată de Moldova în Ucraina a dispărut

20 feb. 2017,, 09:44   Societate
2821 0

Sculptura „Îngerul Credinței” instalată de ambasada Republicii Moldova în Ucraina a dispărut din Piața Kontraktova (Kiev), transmite Agora cu referire la strana.ua.

Sculptura „Îngerul Credinței” instalată de ambasada Republicii Moldova în Piața Kontraktova din Kiev a dispărut duminică, 19 februarie. Despre asta a scris activista Marta Vinnițkaia pe pagina sa de Facebook.

„Asta e tot ce a rămas din „Îngerul Credinței” instalat de Ambasada Republicii Moldova locuitorilor sectorului Podolsk, kievenilor, ucrainenilor”, a scris Vinnițkaia.

După cum se poate vedea în imagini, din sculptură a rămas doar temelia.

Reamintim că pe 14 decembrie 2016, la invitația Administrației de Stat a orașului Kiev, a avut loc inaugurarea proiectului „Янголи націй, з вірою в Україну!” („Îngerii națiunii, cu credință în Ucraina!”). În cadrul proiectului, Administrația de Stat a orașului Kiev, urma să instaleze în cele mai importanțe locații ale orașului circa 20 de sculpturi ale îngerilor de culoare albă, care să facă parte din traseul turistic al orașului sub genericul „Drumul îngerilor”. Sculptura din partea Republicii Moldova a fost instalată lîngă Academia Kievo-Movileană, înființată de Mitropolitul Kievului, Petru Movilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?