Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Festivalul „Underland” a “încins” beciurile din Cricova (FOTO) ©

18 feb. 2017,, 16:00   Societate
6470 0

Primul Festival subteran de vinuri şi muzică stradală din lume „Underland” a avut loc în beciurile de la Cricova.

Amatorii de vinuri selecte şi de muzică de calitate au venit la Cricova, sîmbătă, 18 februarie, şi au rămas impresionaţi de programul cultural şi muzical intens, pregătit de organizatori. Cu interes şi entuziasm, evenimentul a fost urmărit de corespondenţii Noi.md.

Oamenii spun că au fost determinaţi să vină la Festivalul „Underland” de atmosfera neobişnuită şi a programului cultural şi muzical bogat al evenimentului. Vizitatorii au fost atraşi de ospitalitatea organizatorilor, care i-au întîmpinat la intrare cu cîte un pahar cu izvar aromat. Cei are au cumpărat un bilet la un preţ accesibil au putut să guste 25 de tipuri de vin fiert din diferite soiuri de struguri. „Nu în fiecare zi avem ocazia să venim la un festival subteran. Este o idee foarte bună. Am venit cu toată familia, toţi sînt mulţumiţi”, a declarat una dintre vizitatoare pentru NOI.md.



Cu cât mai mult se adînceau vizitatorii în beciuri, cu atît imaginile erau mai pestriţe şi mai colorate. Teritoriul orăşelului subteran a fost vopsit în toate culorile curcubeului, iar pictorii şi designerii au avut grijă de amenajarea locurilor publice. Pe lîngă faptul că au putut savura colecţia de butoaie cu vinuri şi divin, vizitatorii Festivalului „Underland” au avut o oportunitate deosebită să cunoască elementele de bază ale vinificaţiei şi să treacă un curs intensiv la „Şcoala vinului”. Iar amatorii artei olăritului şi artei decorative au fost invitaţi la atelierele, prezentate de către meşterii populari.



O atenţie deosebită a fost acordată programului muzical. Un show colorat cu participarea a 80 de interpreţi din opt ţări ale lumii a „încins” beciurile mohorîte ale Combinatului de vinuri de la Cricova. „Jisipu Lung” din Germania, „Bohemian Bards” din Cehia, „The Twisters” din România, „Hang Over Jam” din Ungaria, „Bandaradan” Ddin Italia, „Toporkestra” din Ucraina şi Alina Os din Rusia.. Este lista incompletă a muzicanţilor care au venit în Moldova la primul Festival subteran al vinului şi muzicii street „Underland”. Desigur, programul muzical bogat a fost condimentat şi de interpreţii locali: Elena Karafizi, „Pată de Ceai”, “White Hound”, “Cantabile”, “Nikorasong”, “Vince & Jules Band” şi mulţi alţii.




În cadrul Festivalului “Underland”, orice doritor a avut acces liber la trei cartiere tematice ale orăşelului subteran – “Cartierul Vinului Alb”, “Cartierul Vinului Roșu” şi “Cartierul Vinului Spumant”. Alegînd un anumit soi de vin, orice vizitator, care a atins vîrsta majoratului, putea apela la un somelier şi degusta băutura, produsă în baza tradiţiilor bogate ale Combinatului de vinuri de la Cricova.

Mulţi dintre vizitatorii Festivalului „Underland” deja şi-au exprimat dorinţa de a reveni aici peste un an. Or, aceasta este o posibilitate minunată de a fugi de timpul urît, de a întîlni oameni veseli, de a asculta muzică de calitate şi, desigur, de a savura vin cald şi aromat.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?