Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Președintele Igor Dodon își sărbătorește ziua de naștere

18 feb. 2017,, 12:30   Societate
12787 15

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, își aniversează, astăzi, 18 februarie, ziua de naștere.

Șeful statului împlinește 42 de ani. Mișcarea de Tineret "Voievod" se alătură felicitărilor, a comunicat președintele ONG-ului Nicolae Pascaru, transmite NOI.md.

Igor Dodon își aniversează ziua de naștere pentru prima oară în calitate de președinte al Republicii Moldova. El s-a născut la 18 februarie 1975, în satul Sadova, raionul Călărași. A crescut într-o familie cu mama profesoară și tatăl brigadier, apoi funcționar. A absolvit Facultatea de Economie a Universității Agrare de Stat (UASM), Facultatea de Management a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), precum și Facultatea de Drept Economic a Institutului Internațional de Management. La 27 de ani a primit titlul de doctor în științe economice.

Omagiilor prezentate președintelui țării li s-a alăturat și Nicolae Pascaru, liderul Mișcării de Tineret "Voievod". Din partea ONG-urilor: "Voievod", "Urmașii lui Ștefan", "Scutul Moldovenesc", Asociația "Avangard" și Centrul pentru Cooperarea Tinerilor i-a urat președintelui multă sănătate, fericire, putere și perseverență la realizarea obiectivelor propuse. "Grație înaltelor calități profesionale și politicii promovate în interesul cetățenilor, președintele Igor Dodon este respectat și apreciat de partenerii externi atît din Est, cît și Vest", se spune în mesajul de felicitare.

Vă reamintim că la 13 noiembrie 2016 Igor Dodon a cîștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale, care pentru prima dată din 1996 au fost directe. Fostul președinte al Partidului Socialiștilor a învins candidatul «PAS» (Partidul Acțiune și Solidaritate), Maia Sandu, acumulînd mai mult de 52% din voturile alegătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?