X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șase boxeri au consolidat echipa naționalei Moldovei la CE 2017 (VIDEO)

20 feb. 2017,, 11:15   Sport
6021 0

Șase boxeri vor completa lotul naționalei Moldovei la Campionatul European de Box în rîndul sportivilor sub 20 de ani


Componența completă a echipei noastre a fost determinată la turneul de calificare, desfășurat la 16 și 17 februarie pe arena Manejului de Atletică Uşoară. Învingătorii turneului, precum și acei care și-au cîștigat anterior locul în echipă, vor pleca la Campionatul European de Box în rîndul sportivilor sub vîrsta de 22 de ani ("Under-22"), care va avea loc în luna martie în orașul Brăila, din România. Echipa de filmare NOI.md. a urmărit luptele și mersul întregii competiții din afara ringului.



Mulți observatori au calificat drept una dintre cele mai interesante lupte pe cea din categoria de greutate de pînă la 60 kg, unde pentru dreptul de a concura la Campionatul European au luptat Dorin Bucșa din Hîncești și Mihail Cvasiuc din Grimăncăuți, precum și Romic Airapetean și Serghei Roman (ambii din Chișinău). Concurenți principali: Bucșa și Cvasiuc s-au întîlnit deja în semifinale, la care originarul din Hîncești s-a dovedit a fi mai puternic, ajungînd în finală. Acolo acesta s-a luptat cu Romic Airapetean, care l-a învins pe Serghei Roman într-un sparring din trei reprize. În meciul decisiv Dorin Bucșa a fost mai activ, controlînd situația în ring, astfel prin decizia unanimă a arbitrilor a fost declarat învingător.

Despre sportivii-lideri la categoriile lor de greutate, calificarea cărora nu este pusă la îndoială, arbitrul principal al Federației de Box Anatoli Kaigorodov a povestit în interviul oferit reporterului NOI.md: "Am organizat preliminariile, în scopul de a-i descoperi pe cei mai puternici boxeri la unele categorii de greutate. În echipa noastră sînt lideri evidenți, care nici măcar nu au participat la turneul de calificare. Este vorba de dublul campion al Moldovei, Daniil Platanovschi, care evoluează în categoria de greutate de pînă la 49 kg și Andrei Zatușevschi, la categoria de pînă la 81 kg. Ei s-au calificat pentru a merge la campionat. La celelalte categorii lupta a fost fără compromisuri", a spus Kaigorodov.

Potrivit spuselor lui, concurența sănătoasă la categoria de greutate de pînă la 60 kg trebuie să dea rezultate bune. "Există o concurență sănătoasă între Mihail Cvasiuc de la Grimăncăuți și Dorin Bucșa de la Hîncești. Cînd unul dintre ei devine campion al Moldovei, cînd celălalt, un an mai tîrziu. Consider că această competiție ar trebui să ducă la rezultate, acești băieți se vor face remarcați la campionatele internaționale. Aș dori, de asemenea, să menționez un alt luptător promițător, Vladimir Gavriliuc, boxer la categoria de greutate de pînă la 64 kg. El este încă tînăr, dar înregistrează progrese bune ca boxer", ne-a spus arbitrul principal al Federației de Box.

Dlui ne-a vorbit despre planurile echipei naționale a Moldovei în ce privește pregătirile pentru Campionatul «European Under-22". "La Școala Republicană de Box din Grimăncăuți de la 1 martie va începe cantonamentul, tinerii boxeri vor avea sparring-uri, pregătindu-se de campionat cu partenerii mai mari și mai experimentați. De acolo ei vor merge la Campionatul European a sportivilor sub vîrsta de 22 de ani. Faptul că nu ne aflăm departe, ar trebui să joace în favoarea noastră. Avem experiența evoluției la Campionatul European la aceeași categorie de vîrstă în urmă cu cîțiva ani. Atunci, turneul a avut loc la Kaliningrad, unde boxerii noștri au cîștigat o medalie de argint și una de bronz. Sperăm ca de această dată echipa noastră să evolueze nu mai rău", și-a exprimat încrederea Anatoli Kaigorodov.

Antrenorul emerit Gheorghe Bugneac, discipolii căruia nu au fost în turneul de calificare, a fost prezent la eveniment pentru a-i sprijini pe tinerii sportivi. "Toți au cîștigat demn primele locuri, arbitrii jurizînd corect luptele. Mi-a plăcut, în mod special, lupta lui Dorin Bucșa cu Mihail Cvasiuc, doi adversari egali. La categoria grea a arătat un nivel bun Mihail Unciuc de la Cahul. Mă bucur că avem băieți, demni de rezultate bune la nivel internațional. Noi le dorim noroc și succese sportive", a menționat în interviul acordat Noi.md Bugneac.

De precizat că Campionatul European de Box «Under-22 va avea loc în orașul Brăila (România) în perioada 13-22 martie, la care vor participa circa 500 de sportivi cu vîrste cuprinse între 18 și 22 de ani, din toate țările Europei. Moldova va fi reprezentată la campionat de opt boxeri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?