X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul își reia activitatea în ședințele plenare

17 feb. 2017,, 09:58   Politică
2612 2

Parlamentul va fi convocat în prima ședința plenară din sesiunea de primăvară săptămîna viitoare, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de spicherul Andrian Candu. Cel mai probabil, ședința va avea loc joi, 23 februarie, după ce Biroul permanent va stabili agenda subiectelor ce urmează a fi dezbătute.

Deși sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului a demarat pe 1 februarie curent, deputații au activat în acest interval de timp doar în comisiile parlamentare. Ultima ședință plenară a Legislativului a avut loc la pe 24 decembrie anul trecut.

Prioritățile legislative ale sesiunii de primăvară au fost discutate recent, în cadrul unei ședințe comune a conducerii Parlamentului și Guvernului. Pe agenda comună a celor două instituții au fost incluse reforma administraţiei publice centrale şi locale, reforma asistenţei medicale primare, a sănătăţii publice, cea spitalicească, a ocupării forţei de muncă, dar și revederea sistemului de achiziţii publice şi a Codului muncii.

Potrivit coaliției de guvernare, prioritatea numărul unu rămîne implementarea Acordului de asociere RM-UE, în această sesiune urmînd a fi adoptate circa 100 de proiecte de lege prevăzute în document.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?