X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce a discutat Calmîc cu ambasadorul SUA în Moldova

17 feb. 2017,, 10:30   Economie
1795 0

Relațiile bilaterale dintre SUA și Republica Moldova, dar și inițierea unor proiecte investiționale în diferite domenii au constituit principalele teme în cadrul discuțiilor purtate de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

Calmîc a menționat că atragerea investițiilor străine directe în economie este una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova, pentru realizarea acestui obiectiv fiind utilizate toate oportunitățile oferite de autoritățile naționale companiilor din alte state, transmite NOI.md.

Calmîc l-a informat pe Ambasadorul Pettit că în cadrul vizitei de lucru la București (20-22 februarie), Ministerul Economiei, în colaborare cu ambasadele Republicii Moldova și SUA în România, și Camera Americană de Comerț în România, organizează forumul de afaceri pentru companiile americane, în cadrul căruia vor fi prezentate platformele investiționale oferite de țara noastră.

Octavian Calmîc și James D. Pettit au abordat și probleme ce vizează implementarea proiectelor investiționale în sectorul energetic, inclusiv celor ce țin de interconexiunile electrice și gaze naturale cu România, energia regenerabilă, infrastructură, precum și politicile autorităților naționale în procesul de privatizare a unor întreprinderi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?