X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Promisiunea făcută de Filip misiunii FMI

17 feb. 2017,, 10:15   Societate
6678 6

Premierul Pavel Filip a reiterat faptul că procesul de implementare a Programului cu FMI va fi tratat cu cea mai mare responsabilitate și atenție de autoritățile Republicii Moldova.

În cadrul unei înîlniri cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional, prim-ministrul s-a arătat încrezător că strînsa conlucrare dintre Guvern şi FMI se va menţine şi în următoarea perioadă, în care misiunea va fi condusă de noul șef al Misiunii, Ben Kelmanson, care a succedat-o în acest post pe Ivanna Vladkova-Hollar, preluînd postul în luna ianuarie curent, transmite NOI.md.

Şeful Executivului a menţionat că Misiunea FMI va avea posibilitatea să facă o evaluare şi o analiză a ultimelor evoluții din economie și a modului în care Guvernul implementează programul convenit cu FMI. „Procesul de implementare a Programului cu FMI va fi tratat cu cea mai mare atenţie şi responsabilitate şi va fi derulat în condiţii de maximă transparenţă şi eficienţă”, a subliniat Pavel Filip.

Potrivit premierului, Acordul cu FMI înseamnă nu doar finanţare, dar şi respectarea unor condiţii, care ajută Guvernul să implementeze reformele.

Filip a menționat că, dacă în 2016 Guvernul a fost în situaţia să gestioneze o criză, atunci anii 2017-2018 urmează să devină ani ai dezvoltării şi construcției. În acest scop, a fost elaborată o agendă de reforme, pusă în discuţie la şedinţa comună Guvern-Parlament, astfel ca cele două instituţii să-şi coordoneze cît mai bine acţiunile pentru implementarea cu succes a reformelor.

Premierul a exprimat determinarea fermă şi deschiderea Guvernului de a consolida dialogul cu echipa de experţi a FMI, asigurînd un caracter dinamic al cooperării dintre FMI şi Republica Moldova.

La rîndul său, Ivanna Vladkova-Hollar a apreciat deschiderea şi profesionalismul echipei guvernamentale, menționînd că ambele părţi au depus un efort enorm pentru aprobarea Programului cu FMI şi acum urmează să fie asigurată buna funcţionare a acestuia.

În context, Ben Kelmanson a informat că pe parcursul următoarelor două săptămîni va face o evaluare a situaţiei macroeconomice din Republica Moldova şi o revizuire pe dimensiunea de politici.
Reamintim că, în perioada 14-28 februarie, la Chișinău, într-o misiune de evaluare se află o echipă de experți a FMI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?