X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Diacov: Noi deputați vor adera la coaliția de guvernare

16 feb. 2017,, 15:59   Politică
12107 19

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, nu exclude că alianța de guvernare își va completa rîndurile cu cîțiva deputați neafiliați, informează NOI.md.

Chiar dacă a precizat că mișcări masive nu vor fi, politicianul a declarat că ar putea fi vorba de trei-patru deputați care se vor alătura coaliției majoritate.

„Practic, majoritatea deputaţilor s-au apreciat. Eu nu exclud că doi, trei, patru deputaţi pot să mai apară în cadrul coaliţiei. Noi avem cîţiva deputaţi independenţi care nu sînt deciși. Legea spune că timp de jumătate de an deputaţii nu pot adera la un grup politic existent. Iată că a trecut jumătate de an de cînd unii deputaţi au ieşit de acolo sau de dincolo”, a relatat Diacov într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat cum totuși a fost posibil ca PDM să dețină întreaga putere, deși a acces în Parlament cu doar 19 mandate, Dumitru Diacov a remarcat că „totul este legal, oricît ar părea de straniu”. „Au fost perioade cînd plecau de la Partidul Democrat, plecau la Partidul Comuniștilor, din cauză că PCRM era puternic şi din cauza că PD era în teascul presiunilor din toate părţile”, a menționat președintele de onoare al PDM.

Potrivit politicianului, problema traseismului politic în Moldova este mai veche, el însuși avînd de suferit de pe urma acestor mișcări în perioada guvernării comuniste. „A fost o perioadă cînd eu m-am adresat guvernării de atunci, domnului Voronin, şi am încercat să-l conving să votăm modificarea Constituţiei, să interzicem traseismul parlamentar. Am fost, l-am rugat, i-am lămurit că nu e normal, i-am zis: „A trecut aceasta, nu mai am eu, Partidul Democrat, problema aceasta, dar este”. Domnul Voronin spune: „Dumitru, nu e europeană norma aceasta. Nu poţi interzice deputatului să se răzgîndească în timp”, a explicat Diacov.

Totuși, deputatul are o explicație pentru traseismul politic. În opinia lui, de la un partid puternic nu pleacă oamenii, pleacă de la un partid care nu poate oferi posibilități deputaţilor să se manifeste. „Uitaţi-vă din ce partid spre care partid pleacă. Nu pot spune că mie îmi place lucrul acesta, dar este un lucru legal”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?