X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petrenco va contesta în instanță decizia Băncii Naționale

16 feb. 2017,, 13:30   Societate
3250 1

Liderul Partidului "Casa noastră - Moldova", Grigori Petrenco, intenționează să conteste în instanța de judecată decizia Comitetului Executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) cu privire la pedeapsa cu amendă a foștilor șefi ai Băncii de Economii și Unibank.

În ajun, el a scris pe rețelele de socializare că natura încălcărilor comise de funcționari "nu este în mod evident de 100 de mii lei, ci pentru o lungă perioadă de detenție!".

Fostul deputat a reamintit că "foști lideri au fost amendați pentru "implicarea băncilor în operațiuni extrem de riscante, nerespectarea limitelor și cerințelor de concentrație a expunerii activelor, participarea la activități de manipulare prin operațiuni contabile nereflectate cu denaturarea situației reale a băncii".

"Tăinuirea, din partea BNM, a listei celor pedepsiți este o parte a afacerii criminale și a combinației cu participarea noului șef al Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea. Plahotniuc, prin intermediul BNM pe care o controlează, îl amendează pe Șor, pentru a-l scoate de sub acuzare. Căci, conform legii, o persoană nu poate fi pedepsită pentru aceeași infracțiune de două ori. Anume acest argument va fi folosit de către apărarea lui Șor în instanța de judecată. Sînt sigur că el a achitat deja amenda. Toată această combinație criminală dovedește încă o dată că beneficiarul furtului miliardului a fost Plahotniuc. Altfel, lacheii oligarhului nu ar aplica amenzi", a menționat Petrenco care se află încă sub control judiciar, pentru organizarea revoltelor de la Procuratura Generală din 6 septembrie 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?