Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cascada Horsetai – sau “ Cascada de foc “ (FOTO)

17 feb. 2017,, 00:00   Externe
5713 1

Cascada Horsetail (Coada de cal) se afla in faimosul Parc National Yosemite , situat in Muntii Sierra Nevada din estul Californiei, SUA si este un loc unic in lume deoarece pret de cateva zile pe an, la finalul iernii, in luna februarie, razele soarelui ”pica” perfect pe apa cascadei ce capata in mod miraculous o culoare portocalie stralucitoare creand un spectacol de lumini ce da senzatie ca apa arde la propriu semanand cu lava unui vulcan.

Cascada Horsetail

CASCADA HORSETAIL

Lumina zaboveste asupra apelor aducandu-le la maxima incandescenta numai doua minute. Cascada este formata din doua torente, cel estic cazand de la 470 m, iar cel vestic de la 480 m. Cele doua se unesc si mai curg impreuna, ajungand sa aiba 620, respectiv 630 de metri inaltime.

Cascada este o cadere de apa sezoniera care curge iarna si primavara devreme. Suvoiul de ape se scurge pe partea estica a stancii El Capitan.

Cascada Horsetail

CASCADA HORSETAIL

Fenomenul a fost descoperit acum 160 de ani, insa mediatizarea a inceput abia in 1973, cand fotograful Galen Rowell a prezentat primul set de imagini profesioniste.
Cel mai probabil, in acest interval de timp nimeni nu a trecut prin acele locuri la sfarsitul iernii. De atunci insa, anual, mii de turisti campeaza in zona

Atunci cand conditiile naturale sunt potrivite, turistii si mai ales fotografii, al caror numar creste de la an la an sunt atrasi de minunata ”Cascada de Foc” si se pot bucura de un spectacol unic, o iluzie optica incredibila.

Cascada Horsetail

CASCADA HORSETAIL

Parcul Yosemite se afla in inima Californiei si ramane de neuitat vizitatorilor datorita vailor sale suspendate, cascade, lacuri glaciare si morene, vaile in U care ofera un spectacol al formelor de relief granitice slefuite de glaciatiuni. Se intinde pe altitudini de la 600 la 4.000 metri altitudine, are o suprafata totala de 3.079 kilometri patrati si ofera vizitatorilor sansa de a admira trei specii de arbori sequoia gigantici. Este al doilea cel mai vechi parc national din istoria americana, dupa Yellowstone, fiind vizitat de peste 3,5 milioane turisti in fiecare an.

Cascada Horsetail
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?