Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Economisesc 30% la facturi, după ce au renunțat la încălzirea autonomă

16 feb. 2017,, 10:54   Societate
3257 0

Locatarii unui bloc din capitală, care are instalat un sistem intern de distribuție și un punct termic individual, încep să simtă efectul benefic al acestor măsuri.

Astfel, locatarii care au renunțat la încălzirea autonomă în favoarea celei centralizate înregistrează economii de circa 30% la facturi, relatează NOI.md.

Economiile la căldură sînt posibile datorită faptului că își pot conecta/deconecta și regla temperatura în funcție de necesitate, beneficiază de apă caldă permanent la costuri mai mici, au contract cu S.A. „Termoelectrica” și contor propriu. În aceste condiții, locuitorii acestui bloc sînt independenți de asociația de locatari sau vecini, iar faptul că au eliminat orice risc de explozie și contaminare cu substanțe nocive ce pot fi provocate de centralele pe gaz este un lucru foarte important.

Dacă în luna ianuarie, pentru încălzirea unui metru pătrat într-un bloc cu sisteme vechi de distribuție locatarii au achitat 28,94 lei, atunci cei care au beneficiat de modernizarea sistemului interior au plătit 15,02 pentru aceeași suprafață încălzită.

În capitală vor fi cinci blocuri locative care vor beneficiază de un sistem modernizat de distribuție și contoare pentru consumul de energie termică – proiecte elaborate de S.A. „Termoelectrica”. Responsabilă de reabilitarea sistemelor interioare prin distribuție orizontală pe apartamente și instalarea aparatelor de evidență a consumului de apă caldă menajeră este asociația de locatari. În următoarele patru blocuri locative lucrările vor demara la primăvară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?