X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi măsuri de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului

16 feb. 2017,, 08:45   Societate
2990 1

Proiectul de lege cu privire la combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului presupune posibilitatea de a schimba la casele de schimb valutar o sumă de peste 5000 lei doar cu prezentarea actului de identitate.


Potrivit agenţiei INFOTAG, viceministrul Justiţiei, Nicolae Eşanu, a declarat în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană că "această măsură va permite un control mai bun al tranzacţiilor financiare în ţară, precum şi va apărea un sistem mai eficient de monitorizare a activităţii caselor de schimb valutar". "Acesta este abia primul pas pentru ca legislaţia Republicii Moldova să se conformeze cu standardele europene.

Aproximativ 60% din legi au nevoie de aprobarea unor amendamente şi completări, pentru a corespunde nivelului UE", a spus el. Deputatul PDM, Marian Lupu, a remarcat că "în ţările vecine România şi Ucraina orice schimb al valutei se efectuează în baza actului de identitate".

"Puţin probabil ca oamenii care într-adevăr finanţează terorismul folosesc serviciile caselor valutare. Şi cum să controlăm tranzacţiile financiare ale cetăţenilor noştri de peste hotare?", se întreabă el. Drept urmare, a fost decis ca proiectul de lege să fie transmis în Parlament, însă numai după ce va fi examinat de Comisia parlamentară juridică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?