X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Examinarea iniţiativei de anulare a legii despre "furtul miliardului", amînată

15 feb. 2017,, 15:00   Economie
3917 3

Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a amînat examinarea iniţiativei preşedintelui Igor Dodon cu privire la anularea legii privind "furtul miliardului de euro".

O astfel de decizie a fost luată miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei.

Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a insistat asupra examinării Proiectului de lege Nr.514, propus de către preşedintele RM la 28 decembrie 2016. Ea a amintit că de la începutul sesiunii curente proiectul de lege a fost examinat în cadrul şedinţelor a patru comisii parlamentare, trei dintre care s-au expus pentru examinarea documentului în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului, iar una dintre comisii a dat aviz negativ.

„Comisia noastră este una de profil în acest caz. Indiferent de deciziile altor comisii, noi trebuie să examinăm iniţiativa legislativă a preşedintelui şi să ne expunem punctul de vedere”, a spus Greceanîi.

Preşedintele Comisiei, Ştefan Creangă, a spus că respectiva comisie ”nu poate să examineze proiectul de lege, deoarece nu există avizul Guvernului şi al Comisiei juridice a Parlamentului”. „Dacă vor fi aceste avize, poate vom examina proiectul de lege la viitoare şedinţă”, a răspuns Creangă la insistenţa socialiştilor de a include acest proiect în ordinea de zi a Comisiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?