Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vlad Filat a refuzat transferul

15 feb. 2017,, 12:08   Societate
12882 5

Fostul premier Vlad Filat a refuzat să fie transferat într-un alt penitenciar. El este actualmente deținut într-o celulă din Penitenciarul nr. 13 din Capitală, relatează Deschide.md

Potrivit Serviciului de presă al DIP, Filat este singur deocamdată în celula în care și-a făcut reparație. Surse ale Deschide.md spun că lui Filat i s-a propus să fie mutat în penitenciarul din Lipcani, el însă a refuzat, motivînd că aici este mai aproape de familie.

Amintim că pe 10 ianuarie Biroul Asociat de Avocaţi Popa şi Asociaţii a contestat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) deciziile emise de magistraţii de la Curtea de Apel şi Judecătoria Buiucani în dosarul care îl vizează pe fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Într-un comunicat plasat pe pagina de Facebook a Biroului de Avocați era menționat că apărătorii lui Vlad Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărîri în acest dosar. De asemenea, avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din detenţie. În acelaşi timp, apărătorii insistă ca recursul să fie examinat în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate.

La 11 noiembrie, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Buiucani în privința lui Vlad Filat. Fostul premier rămîne condamnat la 9 ani de detenție. Magistrații de la Curtea de Apel au exclus din sentința lui Vlad Filat, dictată anterior de Judecătoria Buicani, unele bunuri confiscate, admițînd astfel demersurile mai multor apelanți. După pronuțarea sentinței, politicianul a declarat presei că decizia Curții de Apel este una ilegală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?