Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tudor Copaci a devenit cîștigătorul concursului pentru postul de director al ANRE

15 feb. 2017,, 10:31   Societate
4573 1

Cîștigătorul concursului pentru suplinirea celui de-al cincilea post vacant de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a devenit Tudor Copaci, care în prezent exercită funcția de director general al Agenției Proprietății Publice de pe lîngă Ministerul Economiei, relatează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, care a menționat că Tudor Copaci a acumulat cele mai multe puncte în rîndul celor 10 candidați admiși la concurs, în urma interviului organizat ieri de comisia de profil.

Ștefan Creangă a menționat că Comisia va propune președintelui Parlamentului candidatura lui Tudor Copaci pentru postul de director al Consiliului de administrație al ANRE. Se prevede că această chestiune va fi examinată la una dintre viitoarele ședințe ale Parlamentului.

La interviul pentru suplinirea postului de director al Consiliului de administrație al ANRE au fost admiși următorii specialiști: Ion Matei, Mihail Cernei, Alexandru Lupan, Iurie Ursu, Vasile Daud, Sergiu Ungureanu, Tudor Copaci, Anatol Cainareanu, Victor Parlicov și Dorin Dușciac.

De menționat că Consiliului de administrație al ANRE este format din cinci directori. Acum, în cadrul lui activează 4 directori: Sergiu Ciobanu, Octavian Lungu, Iurie Onica și Ghenadie Pîrțu. Concursul a fost anunțat pentru suplinirea celui de-al cincilea post vacant de director al Consiliului de administrație a ANRE.

Se așteaptă că directorul general al ANRE va fi numit imediat după ce va fi aprobată candidatura celui de-al cincilea membru al Consiliului de administrație. Actualmente funcția de director general al ANRE este exercitată de Sergiu Ciobanu.

În prezent Tudor Copaci este director general al Agenției Proprietate Publică de pe lîngă Ministerul Economiei. Pe parcursul activității sale profesionale el a deținut diverse funcții atît în structurile publice, cît și în sectorul privat, a fost secretar general al Guvernului, viceministru al Economiei, director general al Agenției Proprietate Publică, director general al Agenției Agroindustriale „Moldova-Vin” etc.
.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?