Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

82 de ani de la nașterea lui Grigore Vieru. Ce mesaj a transmis președintele

14 feb. 2017,, 13:07   Societate
3497 2

„Poezia lui Grigore Vieru va rămîne nu doar în patrimoniul literaturii naționale, dar și în memoria poporului”, a declarat astăzi Igor Dodon cu prilejul marcării celei de-a 82-a aniversări a nașterii marelui poet, notează NOI.md.

Șeful statului a mai remarcat că Grigore Vieru a fost mai mult decît un poet, iar creația lui va rămîne mereu actuală și va servi drept sursă de inspirație pentru întreaga societate.

„Cred că nu voi greși dacă voi afirma că este puțin probabil să existe vreun om în Republica Moldova care să nu cunoască măcar cîteva versuri scrise de poet. Numele lui este sinonim cu numele mamei, cu cel al patriei, al dorului. A fost mai mult decît un poet. Or, va trăi prin poezia-i ce seamănă frumosul în inimile copiilor și ne îndeamnă să fim puternici prin credință, simplitate și omenie. Societatea are nevoie de creația lui, mereu actuală, întrucît exprimă rațiunea de a fi a poporului nostru și ghidează mișcările lui sufletești, îndreptîndu-le în albia binelui.

Poezia lui Grigore Vieru, la fel ca și piesele muzicale scrise pe versurile lui, rămîn nu doar în patrimoniul literaturii sau al muzicii din Republica Moldova, ci și în memoria poporului, reprezentînd conștiința întregului nostru neam”, se arată în mesajul semnat de Igor Dodon.

Poetul Grigore Vieru a decedat pe 18 ianuarie 2009, în urma unui grav accident rutier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?