Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon l-a felicitat pe omologul său turkmen

14 feb. 2017,, 12:47   Politică
2860 7

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, l-a felicitat pe Gurbangulî Berdîmuhamedov pentru victoria detaşată la alegerile recente şi pentru realegerea în funcţia de preşedinte al Turkmenistanului.

Dodon s-a arătat convins că activitatea lui Gurbangulî Berdîmuhamedov "în cea mai înaltă funcţie în stat va contribui la dezvoltarea Turkmenistanului şi la prosperarea continuă a cetăţenilor săi".

Președintele moldovean l-a invitat pe omologul său să efectueze o vizită în Republica Moldova în timpul cel mai apropiat. "Sînt încrezător că întrevederea va constitui o bună ocazie pentru fortificarea colaborării moldo-turkmene şi realizarea proiectelor bilaterale în domeniile de interes comun", a spus Dodon.

Pe liderul turkmen l-a felicitat şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care consideră că "aflarea lui Gurbangulî Berdîmuhamedov în funcţia de preşedinte al Turkmenistanului va fi una lungă şi prodigioasă, iar experienţa şi înţelepciunea lui vor ajuta ţara să ajungă într-un viitor frumos şi prosper de stabilitate şi bunăstare". Ea a mulţumit pentru susţinerea multilaterală a Găgăuziei şi pentru construcţia unei grădiniţe moderne cu 160 de locuri în satul Cişmichioi, care este "un cadou de nepreţuit pentru copiii şi părinţii din sat".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?