X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Ce se întîmplă cu camerele de supraveghere din Parcul Valea Morilor

13 feb. 2017,, 18:47   Capitala
3558 0

Camerele de supraveghere instalate recent în Parcul Valea Morilor nu ajută la identificarea huliganilor.

Și asta deoarece adminsitraţia Întreprinderii "Spaţii Verzi" a uitat să le omologheze. În aceste condiţii, răufăcătorii continuă să distrugă bunurile publice.

În acest weekend, un şofer care şi-a plimbat amicii pe faleză cu sania legată de maşină, a deteriorat un coş de gunoi, iar apoi a fugit de la faţa locului.

Incidentul a avut loc vineri seara, în apropiere de Scara Cascadelor. Deși accesul mașinilor în parc este interzis, șoferul nu a renunțat la intențiile sale. Acesta a ocolit bariera și a intrat cu automobilul pe alee, iar după ce și-a făcut de cap, a plecat liniștit.

Pentru cele 18 camere video, instalate în parc în luna ianuarie, Primăria Capitalei a plătit 480.000 de lei.

"Este dispoziţia Centrului Naţional pentru protecţia datelor cu caracter personal că ne interzice Spaţiilor Verzi. Noi trebuie să primim o autorizaţie specială, nu ştim cum acolo. Trebuie de determinat lucrurile acestea. Noi nu am ştiut de această informaţie", a spus şeful Întreprinderii "Spaţii Verzi" Chişinău, Eliferii Haruţă.

Responsabilii de la Spaţii Verzi le cer consilierilor municipali să transmită camerele video în gestiunea Poliției.

"Se duc tratative cu Primăria municipiului Chişinău şi sperăm pe parcurs să rezolvăm această situaţie, cu ridicarea imaginilor de la camerele video instalate în această zonă", a spus purtător de cuvânt al Direcţiei de Poliţie Chişinău, Adrian Jovmir.

Locuitorii Capitalei îi acuză pe funcţionarii de la primărie de iresponsabilitate.

Poliţia Capitalei urmează să identifice şoferul care a distrus coşul de gunoi din parc. Vinovatul va fi sancţionat cu 1.000 de lei şi cinci puncte de penalizare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?