X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum arăta, de fapt, Sf Valentin, patronul îndrăgostiților (FOTO)

14 feb. 2017,, 02:30   Ştiinţă şi IT
4800 0

Sfîntul Valentin a fost un martir creștin din urmă cu peste 1.700 de ani.

Chipul sfîntului a rămas necunoscut până azi, cînd savanții i-au reconstruit înfățișarea cu unei tehnologii 3D.

Oamenii de știință au dezvăluit pentru prima dată cum arăta cu adevărat Sfîntul Valentin, patronul înfrăgostiților care a plătit cu propria viață, în urmă cu 1.700 de ani, curajul de a apăra iubirea.

Experții din Brazilia au reconstruit chipul Sf. Valentin, utilizînd tehnologia 3D și pornind de la studiul osemintelor aflate în Basilica Santa Maria din Cosmedin, Roma, potrivit Daily Mail.

Rămășițele Sf. Valentin au fost scanate digital de unul dintre cei mai mari designeri grafici brazilieni, Cicero Moraes.

Sfîntul Valentin sau Valentin din Terni este un martir declarat ca sfînt al creștinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna.

După legendă, Sfântul Valentin ar fi cununat un păgân cu un creștin, dăruia tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui, a vindecat bolnavi. Sfîntul Valentin a fost învinuit de „cununare religioasă" a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). De aceea, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269.

Azi, Sfântul Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiților. În calendarul ortodox sfîntul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?