Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Zeci de mii de mexicani au manifestat împotriva lui Trump

13 feb. 2017,, 12:10   Externe
2187 0

Zeci de mii de mexicani au protestat duminică pe străzile unor mari orașe față de președintele Statelor Unite, Donald Trump, cerîndu-i să le respecte țara, transmit agențiile internaționale de presă.

Purtînd steaguri ale Mexicului și pancarte cu mesaje — dintre care unele vulgare — în spaniolă și engleză, mulți manifestanți și-au exprimat ostilitatea și față de președintele mexican Enrique Pena Nieto, relatează Reuters, care observă și ralierea rar întîlnită la o cauză comună a unor facțiuni politice de obicei foarte polarizate.

EFE precizează că au avut loc manifestații în capitală și în alte 17 orașe. La Ciudad de Mexico, potrivit datelor secretariatului pentru securitate publică al capitalei, au fost circa 20.000 de participanți, iar la Guadalajara — 10.000.

Zidul pe care Statele Unite intenționează să îl construiască la frontiera cu Mexicul, din ordinul lui Trump, a fost printre principalele motive de nemulțumire. Președintele american a dat dovadă de lipsă de respect, a comis abuzuri și i-a insultat pe mexicani, care au ajutat la construcția SUA, au susținut protestatarii.

În ceea ce privește situația internă, manifestanții au susținut că marea problemă a Mexicului este corupția și și-au acuzat guvernanții:"cu zid sau fără, ne fură la noi acasă".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?