X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon a discutat cu liderul Iranului despre livrările de gaze în Moldova

13 feb. 2017,, 10:00   Economie
5743 11

Președintele Moldovei, Igor Dodon, consideră de perspectivă cooperarea cu Iranul în domeniul agriculturii și sectorului energetic.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare la finalul unei întrevederi la Teheran cu președintele Statului Iran, Hassan Rohani, susținute în cadrul vizitei șefului statului moldovenesc în Iran cu ocazia Campionatului Mondial de Șah printre femei, relatează NOI.md.

Președintele Moldovei și cel al Iranului au efectuat un schimb de opinii pe marginea relațiilor bilaterale între țările noastre, precum și posibilitățile de dezvoltare a acestora.

„Sînt mai multe sectoare de perspectivă, cum ar fi agricultura – doar populația Iranului numără peste 80 milioane de cetățeni. De asemenea, sectorul energetic (Moldova pe ambele maluri ale Nistrului consumă anual 2,8-3 mld. metri cubi de gaze, pe cînd Iranul zilnic produce aproape 1 mld. metri cubi de gaze). Am convenit să examinăm posibilitatea deschiderii ambasadelor în statele noastre”, a specificat Igor Dodon.

El a menționat că a convenit cu președintele Iranului să examineze posibilitatea deschiderii ambasadelor în cele două țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?