Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Zeci de oameni au blocat o stradă din Ciocana

12 feb. 2017,, 13:30   Capitala
4897 1

Lipsa curentului electric din apartamente i-a scos la protest.

Zeci de oameni au blocat aseară o stradă din sectorul Ciocana al Capitalei. Ei au recurs la acest gest disperat, după ce au îngheţat o zi întreagă în locuințe, fără a primi un răspus în privința sistării energiei electrice.

Pe strada Ginta Latină a fost nevoie de intervenția polițiștilor, după ce locatarii a șapte blocuri rămase fără curent electric au blocat traficul.

"Am ieşit în stradă, pentru că nimeni nu ne rezolvă problema, nu reacţionează la plîngerile noastre."

"Cazanul e pe lumină, plita pe lumină, căldura la fel e pe lumină. Stăm și înghețăm, decît să îngheț în casă, am ieșit în stradă. Așteptăm să se rezolve, am telefonat la administrator, nu a răspuns, a închis telefonul, directorul financiar, directorul comercial, ăștea cu construcția toți au închis telefonul nimeni nu ne dă nici un răspuns. Cît e nevoie atîta o să stăm în stradă."

"Avem copil mic și îngheaţă în apartament. Aşteptăm să fim conectaţi la reţeaua electrică. Imaginaţi-vă cum stăm de dimineaţă cu un bebeluş de o lună fără lumină şi căldură."

Abia după cîteva ore de proteste oamenii au primit explicaţii. S-a dovedit că avaria a fost cauzată de deteriorarea unui cablu subteran.

"Toate cablurile care merg pe sub pămînt nu sînt așa de ușor de găsit unde este întrerupt. Este laborator care merge controlează și caută unde este întrerupt, pînă ce au găsit, pe urmă s-au început lucrările, nu chiar așa ușor se face", a spus președintele Asociației locatarilor, Ion Calestru.

Aproape de ora 21:00, oamenii s-au lăsat convinşi că vor avea lumină în apartamente şi au eliberat carosabilul.
"S-au deplasat și angajații Inspectoratului Național de Patrulare, batalionul de reacționare operativă, grupa operativă, inspectorii de sector, conducerea inspectoratului de poliție. Am dus discuții cu cetățenii în vederea deblocării traseului, am făcut tot posibilul, i-am convins că se fac lucrările", a spus șeful IP al sectorului Ciocana, Ruslan Saachean.

Deocamdată nu se ştie, dacă protestatarii vor fi sau nu sancționați pentru că au blocat drumul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?