X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Moldova ar putea găzdui un campionat mondial

10 feb. 2017,, 16:10   Sport
3325 0

În 2019 Campionatul European de Haltere pentru Tineret ar putea fi organizat în Moldova.

Un acord preliminar în acest sens a fost stabilit în cadrul unei întrevederi a ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, cu președintele Federației Europene de Haltere (EWLF), Antonio Urso, și președintele Federației Moldovenești de Haltere, Tudor Casapu. Decizia finală va fi adoptată în aprilie, relatează NOI.md.

Ministrul s-a arătat convins că un campionatul european de nivel înalt va contribui la îmbunătățirea imaginii Moldovei în domeniul sportului, precum și la dezvoltarea infrastructurii sportive. „Halterele constituie una dintre direcțiile noastre strategice, fapt dovedit de rezultatele înalte obținute de sportivii noștri halterofili. În acest context, organizarea marelui turneu internațional va constitui un fel de mulțumire sportivilor noștri excepționali pentru faptul că despre Moldova se vorbește în lume, că ea este respectată în lumea sportului. Îmi doresc în primul rînd ca această competiţie să încurajeze tinerii să practice acest sport”, a declarat Zubcu.

În cadrul întrevederii cu președintele EWLF Antonio Urso și cu președintele Federației Moldovenești de Haltere, campionul olimpic Tudor Casapu, ministrul Tineretului și Sportului a ridicat problema privind dopajul, care a servit drept motiv pentru sancționarea halterofililor moldoveni Cristina Iovu și Anatol Cîrîcu.

„Din păcate, ne-am confruntat recent cu cazuri de dopaj, pe care intenționăm să-le reprimăm categoric. Sportul onest ar trebui să devină o prioritate pentru Federația de Haltere. Totodată, noi, în calitate de executiv, vom fi alături de sportivi atunci cînd vor fi lezate drepturile lor, dar și îi vom pedepsi pe cei care vor obține rezultate prin înșelăciune”, a concluzionat Zubcu.


Antonio Urso a exprimat interesul EWLF pentru organizarea Campionatului European de Tineret în țara noastră, care, potrivit lui, „va fi un eveniment istoric pentru Moldova”. El i-a asigurat pe Victor Zubcu și Tudor Casapu că această problemă va fi votată în cadrul ședinței Comitetului Executiv al EWLF, care va avea loc în Croația, în luna aprilie.

Precizăm că la Jocurile Olimpice 2016 care au avut loc în Brazilia, Moldova a fost reprezentată de trei halterofili. În competițiile masculine Alexandru Șpac a fost al cincilea, iar Sergiu Cechir – al șaptelea. Singura noastră halterofilă care a participat la Jocurile Olimpice din anul trecut, Natalia Prișcepa, a finalizat competiția pe locul 12.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?