Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Asigurările date de președintele Dodon ambasadorului Pettit

10 feb. 2017,, 09:58   Politică
6608 20

Președintele Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul Statele Unite la Chișinău, James Pettit, că nu va iniția procedura de abrogare a Acordului de asociere cu UE, informează NOI.md.

Declarația a fost emisă de Ambasada SUA în urma unei întrevederi desfășurate la Reședința de Stat între Dodon și Pettit. Oficialii au discutat rezultatele vizitelor întreprinse Moscova și Bruxelles. Președintele l-a asigurat pe ambasadorul Pettit că el nu intenționează să inițieze abrogarea Acordului de asociere cu UE, se arată în declarația Ambasadei SUA.

În contextul discuțiilor despre reglementarea transnistreană, ambasadorul Pettit i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru contribuția sa la abordarea unitară față de acest proces.

Ambasadorul, de asemenea, a reafirmat respectul SUA pentru neutralitatea Moldovei, în același timp menționînd importanța cooperării bilaterale în modernizarea forțelor armate ale Republicii Moldova.
La rîndul său, președintele moldovean l-a felicitat pe ambasadorul american cu prilejul marcării celei de-a 25-a aniversări a stabiliri relațiilor diplomatice bilaterale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?