X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Usatîi amenință că se retrage în opoziţie față de PSRM

10 feb. 2017,, 08:45   Politică
19062 30

Preşedintele "Partidului Nostru" (PN), primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a promis că se va retrage în opoziţie dură faţă de Partidul Socialiştilor, dacă ei "îi vor insulta pe oamenii lui".

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a declarat pe internet că primeşte o mulţime de semnale că "reprezentanţii conducerii PSRM din mai multe raioane îşi permit să-i insulte pe activiştii PN şi pe el personal".

Usatîi, care din august 2016 se ascunde la Moscova de justiţia moldovenească, i-a amintit fostului lider al PSRM, actualului Preşedinte, Igor Dodon, datorită cui a ajuns el la guvernare.

"Socialiştii au devenit cea mai mare fracţiune în Parlament pe sudoarea noastră, pe sîngele nostru. Şi Dodon a devenit preşedinte doar pentru că guvernarea coruptă a RM a introdus limita de vîrstă", a spus Usatîi, care l-a îndemnat pe Dodon "să nu se atingă de oamenii săi".

Usatîi i-a amintit lui Dodon că în turul doi al alegerilor prezidenţiale el a susţinut candidatura sa.


"Aceasta a fost anume o susţinere politică. Ca răspuns am primit promisiuni că PN va fi ajutat cu jurişti şi consultări. Că el mă va salva nu doar pe mine, ci şi ţara. Acum el spune că nu are instrumente, nu are Procuratură. Igor Nicolaevici face ce poate: scoate drapele, face declaraţii referitor la Oficiul de Legătură NATO. Nu trebuie deranjat cu probleme serioase. El este un simplu preşedinte", a ironizat Usatîi.

El consideră că în mass-media ce susţine PSRM există o interdicţie pentru ştirile despre activiştii PN.

"În Moldova există doar presa lui Plahotniuc şi presa voastră. Există o interdicţie prin care ştirile despre noi nu sînt difuzate la socialişti. Încă o întrebare. Oare doi-trei deputaţi din partea PSRM nu îl pot vizita la închisoare de activistul PN, Felix Grincu?", se întreabă nedumerit liderul PN.

El a mai spus că s-a întîlnit cu Dodon la Moscova, în timpul vizitei lui oficiale.

"Am avut o întîlnire, după care el a dispărut și nu s-a mai întors. Subliniez, dacă vei merge alături de Plahotniuc, vă voi bate dureros pe ambii", a promis liderul PN, primarul de Bălți Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?