Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Spre deosebire de alți oficiali, nu am mers la Bruxelles să cerșesc (VIDEO)

9 feb. 2017,, 13:37   Politică
11958 23

Igor Dodon a calificat drept „bune și sincere” discuțiile purtate în această săptămînă cu oficiali de rang înalt de la Bruxelles, informează NOI.md.

Dodon a menționat astăzi, în cadrul unui briefing de totalizare a rezultatelor vizitei, că, pentru prima dată în ultimii șapte ani, un demnitar moldovean a mers la Bruxelles cu un alt scop decît cel de a cerși bani de la parteneri. Dodon a specificat că le-a vorbit oficialilor europeni despre deficiențele relației bilaterale cu UE și i-a atenționat asupra faptului că reformele sînt mimate de guvernare.

„Le-am spus sincer și lui Juncker, și lui Tusk, faptul că cineva își pune drapelul UE la Procuratură și pe alte clădiri de stat nu înseamnă că este mai puțină corupție. Iar faptul că oficialii își pun insignă la piept cu drapelul UE în piept înseamnă discreditarea valorilor europene. Le-am spus sincer că în persoana mea reprezentanții UE pot avea un partener sigur, inclusiv în implementarea reformelor. Trebuie să impunem acest guvern să facă reforme, nu să le mimeze, așa cum se întîmplă în procuratură, justiție”, a menționat Dodon.

Șeful statului a catalogat drept „bolnăvicioase” și „isterice” reacțiile guvernării și ale altor partide parlamentare pe marginea declarațiilor făcute la Bruxelles.

„Vreau să le spun un lucru, în special celor de la PDM. Ei trebuie să conștientizeze că Moldova are un președinte ales de tot poporul, care are mai multă legitimitate decît un guvern ales nocturn. Nu vorbesc în numele meu sau al unui partid, dar numele cetățenilor”, a punctat Dodon.

Acesta a reiterat că vectorul geopolitic al țării trebuie determinat de popor, și nu de guvernare. În acest sens, Dodon a spus că, dacă în urma alegerilor parlamentare din 2018, poporul se va pronunța pentru denunțarea Acordului de asociere, el va susține această inițiativă.
Menționăm că Igor Dodon a efectuat prima sa vizită oficială la Bruxelles, în perioada 6-8 februarie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?