X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Candu: Moldova își dorește o relație în ascensiune cu Marea Britanie

9 feb. 2017,, 11:47   Politică
2853 6

Pozițiile contradictorii ale Președinției și Parlamentului de la Chișinău în problema asocierii cu UE au fost abordate de Andrian Candu și deputații britanici, informează NOI.md.

Subiectul a fost pus în discuție de spicherul Parlamentului în cadrul întrevederii cu grupul comun de prietenie din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Deputații au discutat despre agenda de reforme și instrumentele care permit Moldovei să-și continue parcursul european, în pofida situației regionale, dar și a poziției exprimate de președintele Igor Dodon, inclusiv la Bruxelles.

„Actuala majoritate din Parlament, în pofida divergențelor ideologice, este consolidată de obiective comune, cum este stabilitatea, agenda de reforme, care va duce la creșterea încrederii populației în autorități și recuperarea încrederii partenerilor externi”, i-a asigurat Candu pe deputații britanici.

Interlocutorii au mai discutat despre cooperarea Moldovei cu România și Federația Rusă, mersul luptei cu corupția, securitatea energetică și cea informațională a țării, reforma administrației publice, dar și cea a poliției. Printre deputații care au participat la întrevedere a fost și Rt Hon John Whittingdale, ai cărui bunici au emigrat din Moldova.

Candu a subliniat că își dorește o relație în ascensiune cu Marea Britanie. Deputații britanici din grupul comun de prietenie vor veni în următoarele luni în Republica Moldova într-o vizită de lucru, la invitația lui Candu.

Precizăm că Președintele Parlamentului se află într-o vizită de lucru în Marea Britanie și Irlanda din 7 februarie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?