Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Albot s-a luptat cu tenismanul numărul 11 mondial

9 feb. 2017,, 11:20   Sport
2984 0

Tenismanul moldovean Radu Albot a pierdut al doilea meci al turului doi al turneului ATP de la Sofia.


El nu a reușit să-l învingă pe tenismanul belgian David Goffin, numărul 11 mondial, ​​în clasamentul mondial ATP (Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis), relatează NOI.md.

Statutul adversarului nu l-a speriat pe Radu Albot, care a reușit să-l învingă pe unul dintre cei mai buni tenismeni mondiali în unul dintre cele trei seturi. Acest lucru a fost insuficient pentru a se califica în următorul tur al turneului, deoarece David Goffin a cîștigat al treilea set decisiv. Rezultatul final al meciului – 6:2, 6:7, 3:6 – a fost în defavoarea compatriotului nostru.

În caz de victorie, rivalul lui Albot în următorul tur ar fi un alt belgian, Steve Darcis, sau italianul Andreas Seppi, cu care el urmează să se mai întîlnească într-un meci de tenis. Cu toate acestea, Albot rămîne singurul tenisman moldovean care s-a clasat în top 100 mondial, conform ratingului ATP. Potrivit situației de la 9 februarie, Albot s-a poziționat pe poziția a 92-a.

Precizăm că David Goffin a fost ales adversarul tenismanului moldovean în turul doi după ce Albot l-a învins în runda precedentă pe bulgarul Alexandar Lazarov, cu scorul de 7:6, 6:2.

Totodată, Radu Albot va continua să evolueze la turneu la proba de dublu. Împreună cu partenerul său, Dudi Sela din Israel, el s-a calificat în turul doi, după ce a învins perechea din Turcia (Cem Ilkel și Tuna Altuna), cu scorul 6:2, 6:7, 10:3.

Fondul de premiere al turneului „Garanti Koza Sofia Open”, care se desfășoară în capitala Bulgariei pînă la finele săptămînii, constituie 540,3 mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?