Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șor s-ar putea alege cu un avocat public

6 feb. 2017,, 15:50   Societate
5622 5

Ilan Șor ar putea să se aleagă cu un avocat public în cazul în care partea de apărare a acestuia va continua să tergiverseze procesul.


Informația a fost comunicată astăzi, 6 februarie, de către procurorul Andrei Băeșu după ce avocații lui Ilan Șor au solicitat judecătorilor amînarea examinării recursului la Curtea de Apel Chișinău, relatează NOI.md.

Solicitarea privind amînarea ședinței de judecată a parvenit din partea avocaților lui Șor, care nu s-au prezentat la examinarea recursului la ora stabilită. „Nu cunoaștem motivele care au servit la solicitarea de amînare a ședinței. Ulterior, deja dacă ei nu se prezintă, instanța ar fi în drept să invite apărători din oficiu, și nu aleși. Este recursul apărării. Este în interesul dumnealor să se prezinte cît mai repede posibil”, le-a comunicat jurnaliștilor procurorul Băeșu.

Reamintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie 2016, după ce a fost interogat la Centrul Național Anticorupție. El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani comise în timpul deținerii funcției de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”. Ulterior, Judecătoria Buiucani a acceptat demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arest pe numele lui Ilan Șor cu 30 de zile. Apărarea bănuitului a contestat această hotărîre la Curtea de Apel.

Businessmanul a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august 2016, iar la 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare. Ulterior, pe 18 septembrie și 18 octombrie Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului de Orhei. Totodată, judecătorii au respins numeroasele cereri ale avocaților privind schimbarea măsurii de reprimare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?