Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

În Zona de Securitate vor fi intensificate măsurile de menținere a păcii

3 feb. 2017,, 18:00   Societate
5382 1

Chestiunea privind adoptarea unor măsuri suplimentare de menținere a păcii în Transnistria a fost discutată la ședința Comisiei Unificate de Control (CUC).

Aceste acțiuni constituie o parte a Planului de măsuri organizaționale ale ștabului Forțelor de menținere a păcii pe anul 2017, aprobat în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control, susținută la Bender, relatează NOI.md.

Planul de acțiuni, orientat spre intensificarea măsurilor de menținere a păcii în Zona de Securitate, a fost aprobat, ținînd contul de evenimentele planificate, dedicate celei de-a 25-a aniversări a introducerii forțelor de pacificare în Zona de Securitate. Participanții la ședința prezidată de delegația contingentului de menținere a păcii din Rusia au audiat rapoartele reprezentanților Comandamentului Militar Unificat, elaborate în baza datelor comune ale organelor de drept din Transnistria și forțelor de menținere a păcii. Potrivit concluziei observatorilor, situația în Zona de Securitate continuă să fie stabilă și controlabilă.

Participanții la ședință au calificat drept foarte importantă intensificarea măsurilor de menținere a păcii în Zona de Securitate, printre care un complex întreg de acțiuni. Astfel, vor fi întreprinse eforturi de pregătire și antrenare mai intensivă a militarilor din contingentul de pacificare, precum și asigurarea unei interacțiuni mai complexe cu organele de drept și autoritățile locale. Copreședintele CUC din partea Transnistriei Oleg Beleakov a calificat deciziile adoptate „drept foarte importante sub aspectul asigurării cu forțe a procesului de menținere a păcii în Zona de Securitate”.

Precizăm că Zona de Securitate din Transnistria și regiunile vecine de pe teritoriul Moldovei a fost creată în baza Acordului din 1992 cu privire la principiile de reglementare paşnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Lungimea ei constituie circa 200 de km de la nord la sud și 14-20 de km de la vest la est. Organul de conducere a operațiunii de menținere a păcii în Zona de Securitate este Comisia Unificată de Control. Ea este formată din delegația Moldovei, Transnistriei și Rusiei. În calitate de observatori la activitatea ei participă reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE. Conducătorii delegațiilor țărilor membri, care sînt totodată și copreședinți ai CUC, adoptă deciziile în baza unui consens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?