X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip comentează propunerea de instituire a ”Zilei Statalității”

2 feb. 2017,, 14:57   Politică
9938 35

„Cu părere de rău, Guvernul și președintele sînt pe diferite unde”. Astfel a comentat Pavel Filip inițiativa lui Igor Dodon privind instituirea unei noi sărbători oficiale în Moldova – Ziua Statalității, comunică NOI.md.

În opinia șefului executivului, în Republica Moldova sînt și așa prea multe sărbători, „numărul acestora urmînd a fi optimizat”. Sub aspect politic, Filip însă a menționat că propunerea președintelui riscă să provoace divizarea societății.

„Cu regret, unii politicienii de la noi au pus în dezbatere doar subiecte care divizează societatea. Acest lucru nu-l salut și nici nu-l voi saluta vreodată. Chiar dacă sîntem diferiți, avem viziuni diferite pe marginea unor valori, trebuie, dimpotrivă, politicienii să aibă rațiunea să scoată în discuție doar chestiuni care unesc societatea. Dincolo de cel care vorbește de statalitate, drapel, identitate și limbă, toții vor să trăiască mai bine, să aibă acces la servicii publice de calitate, o pensie sau un salariu decent”, a remarcat Filip.

Acesta a îndemnat toate puterile statului și politicienii responsabili să se concentreze pe probleme reale și să găsească soluții la aceste probleme.

Igor Dodon a declarat astăzi că ziua de 2 februarie este una de importanță majoră în constituirea statalității moldovenești, o zi care simbolizează eliberarea Moldovei de sub dominația străină, se identifică cu recunoașterea suveranității și independenței Țării Moldovei. Pentru a comemora această zi, Dodon a propus instituirea unei noi sărbători oficiale - Ziua Statalității.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?