Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu nu se arată îngrijorat de declarațiile lui Dodon

2 feb. 2017,, 12:57   Politică
10576 26

În contextul vizitei preconizate la Bruxelles a președintelui Dodon, spicherul Andrian Candu a declarat că guvernarea nu-și face griji de finalitatea acestui eveniment, NOI.md.

Politicianul a reiterat că Igor Dodon nu are cum să deturneze cursul european al Republicii Moldova din postura de președinte, în condițiile în care are atribuții limitate în domeniul politicii externe.

„Este cunoscută retorica președintelui Dodon, nu este nicio diferență de cea făcută în campania electorală. Sigur că ar fi fost bine să existe un singur pol de elaborare a politicii externe a țării, dar luînd în considerare competențele limitate ale președintelui în această direcție, guvernarea asigură politica externă: elaborarea și implementarea ei. Noi reiterăm nu doar prin declarații, dar și prin acțiuni prioritatea realizării Acordului de asociere cu UE. Vom depune eforturi duble pentru a accelera implementarea Acordului”, a declarat Andrian Candu.

Spicherul s-a referit și la inițiativa liberalilor cu privire la suspendarea din funcție a lui Igor Dodon. Potrivit lui, acest subiect este în curs de examinare, iar o decizie la nivelul coaliției încă nu a fost luată.

„S-a discutat acest subiect la nivel tehnic și constituțional și s-a luat timp pentru examinarea lui în continuare din punct de vedere juridic. O procedură de impeachment presupune un dosar foarte bine argumentat în Parlament, în fața cetățenilor, dar și a Curții Constituționale”, a explicat Candu.

La mijlocul lunii ianuarie, deputații liberali au înaintat Parlamentului un proiect de hotărîre cu privire la suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon, în legătură cu declarațiile lui cu privire la regiunea transnistreană. Conform Constituției, procedura de suspendare din funcție a președintelui poate fi inițiată de cel puțin 34 de deputați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?