Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Expoziţia „Fabricat în Moldova 2017” ar putea bate recordurile

30 ian. 2017,, 17:00   Business
5561 1

"Expoziţia «Fabricat în Moldova-2017» ar putea bate recordurile după toţi indicatorii", a menţionat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), Sergiu Harea.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că la expoziţie îşi vor prezenta producţia peste 350 de întreprinderi autohtone. De asemenea, va fi organizat un număr record de forumuri de afaceri internaţionale.

Harea a spus că, în premieră, în cadrul expoziţiei va avea loc evenimentul "Fabricat la Iaşi", ca rezultat al participării întreprinderilor din Republica Moldova, în luna noiembrie 2016, la expoziţia "Fabricat în Moldova" la Iaşi.

Programul de afaceri al expoziţiei va demara la 31 ianuarie, cu Forumul Bilateral Moldo-Rus, la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, asociaţii de business, 22 de reprezentanţi ai camerelor de comerţ din Federaţia Rusă, însoţiţi de circa 40 de agenţi economici. La eveniment va participa şi preşedintele Moldovei, Igor Dodon.

La 2 februarie, în prima parte a zilei, se va desfăşura forumul bilateral Moldova- România, care va reuni peste 25 de reprezentanţi ai mediului de afaceri de peste Prut. În cea de a doua parte a zilei va avea loc Forumul bilateral Moldova-Belarus şi Forumul Moldova-Italia.

La 3 februarie businessmenii sînt invitaţi la Forumul Moldova-Austria, la care va participa vicepreşedintele CCI a Austriei, Richard Schenz, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, şi preşedintele CCI, Sergiu Harea. La forum vor lua parte reprezentanţii a 13 companii austriece din sectoarele IT, sănătăţii, construcţiilor şi echipamentelor agricole.

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) va desfăşura la 1 februarie seminarul "Internaţionalizarea IMM-urilor pe piaţa din China şi Asia de Sud-Est", în parteneriat cu Reţeaua europeană de susţinere a antreprenoriatului (EEN). Expertul internaţional de cercetări comerciale Simon Cheetham va vorbi despre posibilităţile de ieşire a întreprinderilor mici şi mijlocii pe pieţele Asiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?