Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decizia Google după decretul dat de Trump împotriva imigranților

31 ian. 2017,, 00:00   Externe
2645 0

Motorul de căutare online Google a înființat un fond de criză în valoare de două milioane de dolari, la care se adaugă donații în valoare de alte două milioane de dolari din partea angajaților Google, în beneficiul mai multor organizații americane care îi sprijină pe imigranți.

Cea mai mare campanie socială demarată de Google a fost prezentată într-un document trimis de directorul general de la Google, Sundar Pichai, și confirmat duminică seara de un purtător de cuvînt de la Google.

Anunțul vine la o zi după ce Sundar Pichai, la rîndul său un imigrant în SUA din India, a criticat decretul semnat de președintele american, Donald Trump, privind închiderea frontierelor pentru anumiți refugiați și străini. La rîndul lor, o serie de directori de la Apple, Microsoft, Netflix, Uber, Airbnb și Tesla Motors au criticat și ei decretul, susținînd că va afecta activitățile companiilor din sectorul tehnologiei, care se bazează pe competențele specialiștilor născuți în străinătate.

Sundar Pichai susține că decretul semnat de Donald Trump afectează cel puțin 187 de angajați ai Google. „Sîntem îngrijorați de impactul acestui ordin și al oricăror propuneri care ar putea impune restricții angajaților Google și familiilor lor sau care ar crea bariere în calea persoanelor talentate care vor să ajungă în SUA”, a informat Google într-un comunicat.

Alte companii din sectorul tehnologiei au luat măsuri și ele măsuri concrete. De exemplu, site-ul de rezervări de cazare Airbnb a anunțat că va găsi locuri temporare de cazare, gratuite, pentru refugiați și alte persoane afectate de decretul președintelui SUA.

Măsura miliardarului republican a fost dur criticată de zeci de activişti care militează pentru respectarea libertăţilor civile, precum şi de experţii antiterorism din Statele Unite. Acest ordin executiv este catalogat drept o măsură inumană care pune laolaltă victimele unui conflict violent cu extremiştii care îi ameninţă.

Semnarea ordinului vine la cîteva zile după ce preşedintele american a semnat ordinul pentru ridicarea zidului la graniţa cu Mexic. Construcţia va începe în cîteva luni, iar costurile vor fi suportate de ţara vecină, pe baza unei taxe de 20% impuse produselor importate din Mexic. De partea cealaltă, preşedintele mexican Enrique Pena Neto susţine că ţara sa nu va plăti pentru construirea zidului şi şi-a anulat vizita programată în SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?