Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

FR ar putea cere retrocedarea „pămîturilor strămoșești”

28 ian. 2017,, 22:00   Externe
16288 27

„Rusia trebuie să redobîndească de la țările vecine pămînturile ”strămoșești” pierdute”, a declarat în Duma de Stat de la Moscova, „deputatul” de Crimeea, Pavel Șperov, transmite UNIAN.

„Sîntem o țară măreață și trebuie să ne protejăm interesele în întreaga lume, cu toate forțele. Și avem forțe suficiente. Trebuie să intensificăm propaganda pentru că nu este încă nimic pierdut în așa-numita proximă străinătate”, a spus el.

Potrivit lui Șperov, „atunci cînd noi, de exemplu, în Kazahstan, le spunem ruşilor de acolo diaspora, este pămîntul nostru temporar secesionat. Granițele nu sînt pentru totdeauna, și ne vom întoarce la frontierele vechiului stat rus. Acest lucru va avea loc în viitorul apropiat”.

El cere să nu li se mai spună diaspora ruşilor din „proxima străinătate” (fostele republici URSS) deoarece, în acest fel, ei sînt tăiaţi de la Rusia şi echivalaţi cu compatrioții ruşi din Australia.

„Ce ne aparţine de secole. Ne aparţine. Uralii de sud, sudul Siberiei – sînt pămînturile noastre, căzăcimea de pe Don, Novorossia, Malorossia – acestea sînt pămînturile noastre, iar noi trebuie să desfăşurăm o politică pentru a le readuce acasă”, a spus Șperov.

De asemenea, el a spus că Federația Rusă „a pierdut Ucraina ca stat frățesc” și a „educat acolo dușmani ai Rusiei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?