X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Timofti s-a răzgîndit pentru a doua oară să numească candidatul la funcția de premier

3 apr. 2013,, 16:41   Politică
5976 7
Foto: elldor.info
Președintele țării, Nicolae Timofti, deocamdată nu este sigur dacă pe data de 5 aprilie va înainta un candidat la funcția de premier, așa cum a promis anterior.

După consultările cu fracțiunile parlamentare, președintele a spus că acestea au solicitat timp suplimentar pentru consultări, relatează NOI.md. Astfel, Nicolae Timofti crede că există probabilitatea să înainteze un candidat în această săptămînă, dar nu exclude că acest lucru va avea loc și săptămîna viitoare.

“Nu mă faceți să spun categoric da sau nu. În politică acest lucru nu este posibil. Azi nu pot să spun categoric da că pe 5 aprilie voi înainta un candidat la funcția de premier”, a spus președintele. El a adăugat că, în pofida faptului că fracțiunile nu vor găsi un compromis, el va înainta un candidat aș cum prevede Constituția.

Nicolae Timofti mai crede că, din cauza situației politice din țară, sînt posibile și alegeri anticipate. Președintele țării a avut astăzi o altă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare pe marginea identificării candidatului la funcția de premier.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, le-a solicitat liderilor politici să încheie negocierile pînă pe 5 aprilie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?