X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O singură soluție pentru Coaliție – declarație (VIDEO)

25 ian. 2017,, 10:35   Politică
24422 44

Igor Dodon nu va semna decretul de numire a lui Valeriu Munteanu în funcția de ministru al apărării, chiar dacă decizia Curții Constituționale îl obligă să facă acest lucru, notează NOI.md.


Șeful statului a precizat nu va accepta sub nicio formă această candidatură, chiar cu riscul că va fi suspendat din funcție.

„Ei propun, noi nu acceptam, ei mai propun o dată candidatura care nu a fost consultată, ea nu va fi acceptată. Și atunci majoritatea parlamentară are două soluții. Prima: să înghită și să tacă, și să propună un candidat care va trece. A doua: sa ia cele 67 de mandate în Parlament, cu care Candu deja îmi arată din deget, și să ia decizia de a mă suspenda din funcție. În acest caz, în termen nu mai mare de 30 de zile după suspendare, trebuie sa aibă loc referendum în care poporul să decidă dacă demite sau nu președintele”, a precizat Dodon.

Șeful statului a remarcat că nu va ceda în fața guvernării în nicio privință, dacă nu va fi de acord cu numirile și legile propuse.

„Ce vor face? Vor numi miniștrii fără semnătură? Haideți să o vedem și pe asta, ce fel de legitimitate pe intern și extern vor avea acești miniștri numiți fără decretul președintelui. Dar haideți mai bine să numească miniștri și prim-miniștri pe viață în genere”, a ironizat Dodon.

„Asta mult timp nu o să țină. Nu credeți că după alegeri s-au liniștit spiritele în societate”, a adăugat acesta.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?