X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

BERD va acorda Moldovei o nouă asistență

25 ian. 2017,, 13:15   Economie
3236 2

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea acorda Moldovei asistență în domeniul creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, acest lucru a fost relatat în cadrul unei întrevederi susținute de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari cu responsabilul pentru regiunea Europei de Est şi Caucaz, Oleksandr Pavlyuk.

Reprezentantul Băncii Europene se află la Chișinău într-o vizită de documentare, care vine să anticipeze elaborarea şi publicarea Strategiei BERD pentru Moldova pentru anii 2017-2021.

În cadrul întrevederii viceministrul MAEIE a trecut în revistă principalele progrese, inclusiv cele obținute în realizarea Planului național privind Acordul de asociere RM-UE, cît şi priorităţile ţării noastre în raport cu partenerii europeni.

În acest context, interlocutorii au fost de acord că BERD ar putea acorda Moldovei asistență în domenii mai complexe şi dificile, stipulate în Acordul de asociere, cum ar fi Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?