X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Noile reguli în UE: la frontieră bijuteria va fi egalată cu bani

24 ian. 2017,, 11:30   Societate
3084 2

Comisia Europeană examinează un proiect de lege care sugerează înăsprirea regulilor de calculare a numerarului cetățenilor care traversează frontierele Europei: aurul, ceasurile scumpe și alte bijuterii vor fi egalate cu bani.

Noile reguli îi așteaptă pe cei care intenționează să plece în viitorul apropiat peste hotarele Moldovei. Doamnele bogate vor fi nevoite să-și scoată bijuteria de aur pentru a trece în liniște frontierele Europei. Vama europeană va egala bijuteria cu numerar, a cărui introducere și scoatere din UE este limitată la 10 mii de euro.

Comisia Europeană a remis spre aprobare proiectul directivei care, în special, egalează cu numerar bijuteria și lingourile de aur, precum și alte obiecte de valoare, cardurile preplătite neaferente băncilor din țările UE, comunică Sputnik Estonia. Respectiv, valoarea lor se va aduna la suma numerarului persoanei care traversează frontierele UE în orice direcție.

De asemenea, schimbările îi privesc și pe expeditorii de colete poștale, precum și de loturi mici de mărfuri în regim de consignație. Mai mult, modificările propuse de Bruxelles vor permite serviciilor naționale vamale și poliției de frontieră să ceară declarații chiar și pentru sumele mai mici, decît cea permisă acum de 10 mii de euro. Dacă, bineînțeles, „există temei să se creadă că numerarul are vreo legătură cu activitatea criminală”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?