X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Angela Merkel se angajează să caute compromisul cu SUA

21 ian. 2017,, 22:30   Externe
3968 1

Cancelarul german Angela Merkel s-a angajat, sâmbătă, că va încerca să ajungă la soluții de compromis cu noul președinte al SUA în probleme comerciale sau privind cheltuielile militare și că se va preocupa de menținerea relației "importante" dintre Europa și SUA, transmite Reuters.

Angela Merkel a subliniat că noul președinte american Donald Trump "și-a expus cu claritate convingerile în discursul inaugural" de vineri, în care acesta a promis, între altele, că va pune America "pe primul loc".

"Am de spus două lucruri cu privire la acest discurs: mai întâi, cred cu fermitate că este pentru binele nostru al tuturor să cooperăm pe baza unor reguli și valori comune și a acțiunii comune în sistemul economic internațional, în sistemul comercial internațional, și să ne achităm contribuțiile la alianțele militare", a afirmat cancelarul german.

"Și în al doilea rând, relațiile transatlantice nu vor fi mai puțin importante în anii care vin decât în ultimii ani, mă voi ocupa de acest lucru", a făgăduit Angela Merkel.

"Chiar dacă avem opinii diferite, se pot găsi compromisuri și soluții când are loc un schimb respectuos de idei", a conchis cancelarul german.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?