Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Elveția a fost confecționat un ceas din cașcaval de 1 milion de euro (VIDEO)

21 ian. 2017,, 23:00   Externe
4121 0

O nouă lege din Elveţia obligă producătorii de ceasuri să realizeze 60% din produsul finit (componente, materiale, R&D etc.) în ţară, însă aceasta nu mulţumeşte complet producătorii clasici care realizează ceasurile în proporţie de peste 90 – 95% în Elveţia.

Ei spun că au apărut foarte multe aşa numite ceasuri “Swiss Made” fabricate în China care nu le aduc onoare.

Producătorul elveţian H. Moser & Cie a lansat modelul Swiss Mad Watch cu o curea din piele de vacă şi cadran metalic inspirat din culorile steagului Elveţiei la un preţ de 17.000 de dolari, iar ca formă de protest împotriva noi legi a realizat şi o ediţie limitată pentru Swiss Mad Watch cu carcasă din brânză Vacherin Mont d’Or medaille d’or. Pentru a-i oferi rezistenţă la utilizare, brânza este acoperită cu o răşină specială.

„Ceasul nostru este un mesaj clar pentru industria de ceasuri elveţiană, pentru autorităţi şi entuziaşti: marca Swiss Made nu mai înseamnă nimic”, a declarat Edouard Meylan, CEO-ul H. Moser & Cie. Interesant este că Edouard Meylan este născut în satul în care se produce brânza utilizată în realizarea ediţiei limitate a ceasului Swiss Mad Watch.

PS: Am uitat să vă spun preţul ceasului cu carcasă din brînză: 1 milion de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?