Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Opinie: Guvernarea a recunoscut autoritatea lui Dodon

21 ian. 2017,, 13:00   Politică
35329 49

Vizita președintelui RM, Igor Dodon la Moscova nu a lăsat pe nimeni indiferent.

Dacă unii văd în această vizită pentru Moldova o lumină la capătul tunelului, atunci alții critică pasul făcut de șeful statului spre Federația Rusă. Este opinia exprimată de experți în cadrul unei emsiuni la postul de televiziune Accent TV.

Astfel, potrivit comentatorului politic, Corneliu Ciurea, vizita Președintelui RM la Moscova poate fi considerată una de succes. Potrivit expertului a fost dat startul unor noi relații dintre două țări, lucru care nu-i poate lăsa indifierenți pe concurenții politici a lui Dodon.

”Acel discurs, pe care l-am auzit, în principiu, a corespuns așteptărilor noastre. Unii însă nu au fost de acord cu o astfel de abordare. Însă din punctul meu de vedere, Dodon și-a menținut poziția pro-rusă, pro-Est. Totodată, cred că criticii fac prea multă zarvă din frazele privind federalizarea, denunțarea Acordului de Asociere. În realitate el nu a spus așa, cum i s-a invocat. Deaceea, cred că este o vizită de succes. Relațiile noastre cu Rusia au șansă să fie îmbunătățite. Nu este un rezultat de bilanț, încă mult urmează de făcut în acest sens”, a menționat Ciurea.

Totodată, deputataul PSRM, Vladimir Țurcan a declarat că reacția anumitor politicieni referitor la întrevederea lui Dodon și Putin a variat de la gelozie până la isterie.

”Această isterie și gelozie nu este întâmplătoare, deoarece au fost discutate cele mai stringente probleme, care vin direct de la necesitățile oamenilor, și nu ale forțelor politice, lucru care este foarte important. O dată în plus s-a demonstrat că atât Președintele RM cât și Președintele FR sunt cei care reprezintă poporul”, a subliniat Țurcan.

Igor Dodon este capabil să facă țara mai atractivă, atât pentru cetățenii RM, cât și pentru partenerii străini. Guvernarea pro-europeană conștientizează faptul, că în cazul în care Președintele va reusi să realizeze toate promisiunile, atunci reprezentanții coaliției de guvernare vor rămâne la periferia istoriei.

”Guvernarea din ultimii opt ani, reprezintă niște antreprenori, activitatea cărora este direcționată nu în interesul național, dar spre distrugerea statului. Ei nu sunt preocupați de soarta țării, soarta poporului, pe ei nu-i interesează ce va fi mâine. În context, tot ce au făcut până acum, nu a fost în beneficiul țării, de aici și relațiile cu Rusia s-au înrăutățit”, se arată convins Sergiu Nazaria.

La rândul său, șeful Biroului TASS în Moldova, Valeriu Demidețchi a menționat că prin reacția sa, autoritățile au demonstrat, că șeful statului este capabil nu doar să ofere distincții, dar și să influiențeze procesele politice din țară.

”Eu consider că pentru Președintele Dodon este foarte binevenită această atenție sporită. După cum spunea marele Kessinger: ”Lasă să mă certe, lasă să mă laude. Strașnic va fi când mă vor uita”, a adăugat Demidețchi.

Amintim că Președintele țării, Igor Dodon a efectuat în perioada 16-18 ianuarie o vizită oficială la Moscova, unde s-a întîlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?